Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca han tancat una magnífica temporada recuperant el 4 de 9 net

Els Verds han culminat una temporada extraordinària amb una Diada de Tots Sants que va començar molt bé, amb el 3 de 10 descarregat, que es va torçar amb els intents de 4 de 10.

Finalment es va redreçar amb el 4 de 9 net.

Els vilafranquins van obrir plaça amb el 3de10, castell que van descarregar amb tanta solvència, que va semblar fàcil de fer i que era el sisè que descarregaven aquesta temporada. A la segona ronda van venir les dificultats, amb dos intents de 4 de 10 amb folre i manilles que van haver de desmuntar. I a tercera ronda hi van tornar amb un tercer intent que es va ensorrar. Com ja va passar per sant Fèlix, van optar pel 3 de 9 amb l’agulla per redreçar la diada i finalment van completar les rondes de castells amb el 4 de 9 sense folre que va emocionar a tota la plaça. Just acabat de descarregar, l’Ivò Jordà, remarcava els canvis plantejats en aquest castell.

Canvis i millores del castell que fan pensar en un futur en la possibilitat de treballar el 4 de 10 sense manilles. El 4 de 9 net no el descarregaven des del 2013.

Els Verds van afegir a la gran diada un pilar de gamma extra que van descarregar amb moltes garanties. Al final el cap de colla, Toni Bach, explicava que el 4 de 10 no s’havia pogut assajar prou, però que la diada els deixava molt contents.

Els vilafranquins van mostrar novament que no es donen mai per vençuts i van completar una de les millors diades de la història.

A plaça els acompanyaven les colles dels Capgrossos de Mataró, que a segona ronda van carregar in extremis la Torre de 9 amb folre i manilles, que van acompanyar dels 3 i 4 de 9, els Xiquets de Tarragona, que van sortir amb el 3 de 9 com a principal castell, i els Castellers de Sants, que va ser la colla que va sortir més satisfeta de la plaça, perquè van descarregar el 3 de 9 amb folre, a primera ronda, la Torre de 9 amb folre i manilles, a la segona, i el 5 de 9 amb folre, que descarregaven per primer cop a la seva història. Un gran diada pels Borinots que van arrodonir amb el pilar de sis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: