Dimecres, 20 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya de vacunació contra la grip està en marxa amb la voluntat d’ampliar la cobertura

La campanya de vacunació contra la grip ha començat a Vilafranca amb la voluntat d’ampliar el percentatge de cobertura vacunal i evitar riscos posteriors.

El passat 24 d’octubre es va iniciar a Catalunya la campanya de vacunació contra la grip amb l’objectiu fonamental d’evitar les complicacions d’aquesta malaltia en les persones amb problemes de salut crònics, d’edat avançada o altres condicions que les fan especialment susceptibles.

Al Centre d’Atenció Primària Alt Penedès, la infermera i adjunta a la direcció de l’Equip d’Atenció Primària de Vilafranca Rosa Cañestro explica que a l’àrea de Vilafranca hi ha unes 11.000 persones que s’haurien de vacunar. Amb molts esforços, se n’arriben a vacunar unes 4.500. Davant d’aquestes dades, els professionals remarquen la importància de conscienciar la població per ampliar el percentatge de cobertura vacunal i assolir un nivell de seguretat. Però sobretot per evitar riscos posteriors.

 

La població diana, aquestes 11.000 persones a Vilafranca, són majoritàriament persones majors de seixanta anys. També hi ha persones amb patologies que es poden complicar a conseqüència de la grip. Però hi ha altres col·lectius a qui també es recomana la vacunació, com les dones embarassades, els professionals sanitaris, el personal de residències o el dels cossos de seguretat i emergències.

A tot Catalunya, a través de l’Agència de Salut Pública, el Departament de Salut ha comprat i distribuït més d’un milió de dosis de vacunes per tal d’immunitzar els grups de població que es consideren prioritaris. Les vacunes estan disponibles a tots els centres d’atenció primària. Es recomana vacunar-se entre els mesos d’octubre i desembre. El virus de la grip canvia i, per tant, cal tornar-se a vacunar cada any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: