Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

9 centres de la comarca han participat en l’edició de l’Alt Penedès del programa Pica Lletres

Aquesta setmana s’ha estat enregistrant l’edició del concurs Pica Lletres en la seva versió televisiva corresponent a l’Alt Penedès.

Els objectius principals del concurs són entretenir, fomentar i promoure la lectura i l’ús de la llengua catalana, tenint en compte tant el vessant escrit com l’oral. El concurs Pica Lletres es basa en dos tipus de proves, una, és lletrejar paraules i l’altra, resoldre correctament els jocs lingüístics que es plantegen, com l’Embarbussament, El barbarisme intrús i L’errada oculta.

Penedès TV s’ha encarregat de l’edició dels 13 capítols, 10 classificatoris, dues semifinals i la final comarcal.

Els guanyadors, que es mantenen a l’anonimat fins a l’emissió del programa, passaran a la final de tota Catalunya.

La versió televisiva del Pica Lletres és un concurs destinat als alumnes de 3r d’ESO. Amb la finalitat que tots els qui ho vulguin puguin participar, s’ha seccionat el territori català en diverses zones. S’ha triat un lloc emblemàtic de la ciutat que, a cada zona, acull la competició i que en el cas de Vilafranca ha estat l’edifici de l’Enològica.

El programa es va originar a TV3 l’any 2004 i des del 2007 es fa a través de la coordinació de la Xarxa.

L’emissió dels programes a Penedès TV i totes les televisions locals i de la Xarxa es farà a partir del mes d’abril de l’any vinent i la final està prevista per al mes de juny.

A Vilafranca hi ha participat 9 centres d’ensenyament. Els instituts Milà i Fontanals, Eugeni d’Ors i Alt Penedès i les escoles Sant Josep i Sant Ramon de Vilafranca. També hi ha participat L’institut El Foix dels Monjos, les escoles Jacint Verdaguer i El Carme de Sant Sadurní i l’institut Alexandre Galí de Sant Pere de Ribes.

Seguint el calendari de competició i el resultat del sorteig, els centres competeixen en horari escolar l’un contra l’altre, representats cadascun per tres alumnes. Així, en total, participen sis alumnes, i els companys de classe els animen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: