Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 130 persones han participat en un dinar en el marc del Dia de les Persones sense Llar

El dinar, que tenia lloc dissabte, estava organitzat per Càritas Diocesana de Sant Feliu i se celebrava a la nau de Cal Figarot, el local social dels Castellers de Vilafranca.

Unes 130 persones hi van participar, entre voluntariat, usuaris i ex usuaris dels centres d’acollida.

El motiu del dinar era la commemoració del Dia Internacional de les Persones sense llar i Vilafranca era la ciutat triada per a fer-lo perquè el Centre d’Acollida Abraham és un dels més antics i emblemàtics de la xarxa de Càritas a la zona.

En el transcurs del dinar, es va procedir a la lectura d’un manifest en el qual es posava el focus en les alarmants xifres de persones sense llar que hi ha a l’estat i en la necessitat que les administracions s’impliquin per eradicar el problema.

La crisi dels darrers anys ha fet que el perfil de persones que acaben aïllades, sense cap tipus de suport familiar i sense un lloc on viure, hagi canviat. El director de Càritas Sant Feliu destaca que, segons les estadístiques, a Espanya, un 20% de les persones sense llar tenen estudis universitaris.

Al Centre d’Acollida Abraham de Vilafranca, els usuaris es poden quedar durant sis dies com a màxim. En el cas que vulguin iniciar un procés de reinserció també existeixen pisos tutelats i se’ls hi ofereix acompanyament en la recerca de feina i la reinserció social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: