Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca assoleixen la millor actuació de la seva història

Diada del Roser per a la història dels Xicots, amb el primer quatre de nou amb folre carregat, en el primer intent a plaça, que poden ajuntar a un titànic cinc de vuit i la torre de vuit amb folre

Sens dubte el 2016 dels Xicots de Vilafranca serà innoblidable. No només per aconseguir els millors castells de la colla, si no també per com ho han fet. Una temporada on els vermells de Vilafranca han superat la seva millor actuació de mai en fins a tres ocasions.

Dissabte vespre la Diada del Roser va resultar especial i màgica. Els Xicots van obrir diada i plaça amb el primer intent de la colla sobre el quatre de nou amb folre, ajornat del Concurs, per treballar-lo més, i que van poder carregar, amb sensació fins i tot que podien haver-lo descarregat. Llàstima que una de les rengles va patir massa aviat i no va poder aguantar la baixada. Sigui com sigui, els Xicots es convertien en la quinzena colla del món casteller en portar a plaça el quatre de nou amb folre i la tretzena en poder-lo com a mínim carregar.

La diada però encara tenia un al·licient més, com era poder descarregar el cinc de vuit a la segona ronda, després d’haver-lo carregat aquest any al juliol a La Granada i al Concurs de Castells. Dit i fet, bona feina fins a carregar i després lluita titànica al pis de terços per completar-lo. El cinc tornava a ser descarregat per sogon any consecutiu.

Per completar la millor diada de la colla, renunciant a la possiblitat de buscar un tres de nou amb folre que aquests darrers dies no s’havia treballat tant, els Xicots van descarregar la novena torre de vuit amb folre del curs, un registre històric, que a més els servia per treure’s l’epineta clavada de la dura caiguda d’aquesta torre al Roser del 2015.

Com dèiem, tres diades de somni per aquest any, començant per la diada de Festa Major del 29 d’agost amb el tres de nou amb folre descarregat, que van ajuntar amb la torre de vuit amb folre i el quatre de vuit. Després va arribar un graó més, al Concurs de Castells, amb el tres de nou amb folre carregat, el cinc de vuit també carregat i la torre de vuit amb folre. Dissabte millor diada de la colla dels Xicots de Vilafranca en la seva trenta-cinquena tenporada de castells. Un vano al pilar de cinc va rubricar la jornada.

Al costat dels Xicots de Vilafranca va destacar la bona actuació dels Castellers de Barcelona que van descarregar a la plaça de la Vila el tres de nou amb folre, que va signar junt amb el cinc de vuit, el quatre de vuti amb l’agulla i el pilar de set amb folre carregat. La tercera millor diada complerta de l’any dels barcelonins. Com sempre a totes quan venen a Vilafranca.

Per la seva part l’altra colla convidada, els Castellers de Sabadell, amb canvis als troncs i buscant noves alineacions es va conformar amb una clàssica de castells de vuit, tres i quatre de vui i torre de set, que van assolir còmodament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: