Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Núria Ruiz guanya el Campionat Barista de Catalunya

Núria Ruiz guanya el Campionat Barista de Catalunya i representarà la comunitat autònoma al Campionat d’Espanya, que tindrà lloc a finals de mes a la fira Hostelco.

Set baristes o professionals de la preparació del cafè han competit aquest dimarts al matí a les instal·lacions de la l’Enològica de Vilafranca amb la preparació d’espessos, capuccinos i begudes de cafè amb alcohol i sense. Un jurat especialitzat ha decidit qui representarà Catalunya al Campionat de Baristes d’Espanya, que tindrà lloc a finals de mes a la fira Hostelco. La jove Núria Ruiz, responsable d’un establiment a Sant Cugat del Vallès és qui s’ha endut el primer lloc i per tant representarà Catalunya en aquesta final.

L’arrencada del campionat ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Vilafranca Pere Regull per donar la benvinguda als assistents i als participants.

Els finalistes del campionat de Catalunya han superat les fases anteriors de la competició i representen les seves respectives províncies.

 

Els participants són professionals que ja treballen però també hi ha molts estudiants de les escoles d’hostaleria de Catalunya, on cada cop es treballa més l’especialització i el respecte pel cafè.

 

Núria Ruiz, un cop acabat el concurs, comentava que ha estat una experiència molt interessant i que serveix també per compartir la cultura del cafè amb més gent.

Els participants tenen un quart d’hora per a preparar-se tot el material i 16 minuts per a fer i servir les seves preparacions al jurat mentre expliquen tot el que té a veure amb els productes utilitzats i les recomanacions per a degustar de la millor manera possible les begudes.

El guanyador del campionat estatal tindrà com a premi un viatge al Brasil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: