Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El turisme rural a l’Alt Penedès creix un 30%, segons la Diputació de Barcelona

Els indicadors oficials d’evolució turística d’aquesta comarca presenten aquest 2015 una oferta molt similar a la del 2014.

Segons dades de l’Informe sobre “Activitat turística de la Destinació Barcelona 2015”, elaborat per Turisme de la Diputació de Barcelona, els turistes que pernocten en establiments de turisme rural de l’Alt Penedès han augmentat, al 2015, gairebé un 30%. Això són 2.700 turistes més que l’any anterior. Les pernoctacions, per la seva banda, augmenten un 35%.

Els indicadors oficials d’evolució turística d’aquesta comarca presenten aquest 2015 una oferta molt similar a la del 2014. Així, el nombre de places hoteleres s’ha reduït un discret -0,4%; els establiments de turisme rural presenten un increment del 3% i l’oferta de càmpings es manté inexistent.

L’ocupació també registra dades positives i mostra un augment de 4,3 punts percentuals en el grau d’ocupació de turisme rural.

El perfil del turista que visita l’Alt Penedès és el d’una persona, principalment de sexe masculí, que es troba entre els 35 i els 54 anys. El lloc de residència del turista es distribueix entre catalans i europeus amb un 36% cadascun, un 24% són espanyols i el 4 restant, de la resta del món. Així, del 36% dels catalans destaca un 13% de la regió metropolitana.

La despesa per persona se situa per sota de la mitjana de l’entorn de Barcelona. Els turistes que visiten l’Alt Penedès s’allotgen a hotels, hotels apartament o pensions, tot i que un important 32% ho fa als establiments de turisme rural.

Dos de cada tres turistes diuen que és la primera vegada que visiten l’Alt Penedès i un de cada quatre és un turista «habitual».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: