Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Solidaritats se centra en l’objectiu de reduir les desigualtats entre pobles

El cicle d’activitats Solidaritats 2016 torna aquest mes d’octubre amb una desena d’activitats i la participació d’una quinzena d’entitats.

El cicle posa el focus aquest any en l’objectiu número 10 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que marquen les Nacions Unides: la reducció de les desigualtats entre els pobles.

Els actes del Solidaritats van arrencar dissabte amb la Festa del Voluntariat i s’allargaran fins al 29 d’octubre, quan tindrà lloc la dissetena festa de la Solidaritat. La festa comptarà amb 11 estands de les entitats participants i, com a novetat, amb la participació del Pla de Formació La Forquilla, amb el seu projecte de Cuines del Món, i l’Associació Ressò, que gestiona el rebost solidari de Vilafranca.

A la festa, l’associació La Llum del Nord farà el taller ‘El calaix de la diversitat’ i la Banda de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet farà una cercavila i una actuació. D’altra banda, a les set de la tarda, el col·lectiu Vinyartístics oferirà l’espectacle Artsolidàries.

Entre les activitats programades abans de la festa, destaca la taula rodona que funcionarà com a acte institucional, aquesta tarda a les set al Claustre de Sant Francesc: es titula ‘Diari d’un voluntari. Experiències a Grècia’ i servirà per posar en comú les experiències de diverses persones vinculades a Vilafranca que han estat als campaments de refugiats a Grècia.

Dilluns, l’expresidenta d’Amical de Mathausen Rosa Toran parlarà de les conseqüències de la guerra civil. I, dimecres, el president de la xarxa Lapdoo Jordi Ros explicarà el projecte, al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Vilafranca.

El Solidaritats acollirà, d’altra banda, la presentació del CD solidari ‘Essències de llibertat’, la conferència de la refugiada siriana Rana Hafak i la projecció del documental ‘Earth Sutra’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: