Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salut investiga l’origen de 4 casos de legionel·losi declarats aquest octubre a l’Alt Penedès

Es tracta de quatre dones que haurien estat a Vilafranca durant el període d’incubació de la malaltia. Tres ja han estat donades d’alta i la quarta continua ingressada però amb bona evolució.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i l’Ajuntament de Vilafranca investiguen l’origen de quatre casos de pneumònia per legionel·losi que s’han declarat al llarg d’aquest mes d’octubre a la comarca de l’Alt Penedès. De les quatre persones afectades, tres ja tenen l’alta mèdica i una continua hospitalitzada amb bona evolució.
Les persones afectades han estat quatre dones d’entre 51 i 86 anys, residents a diferents municipis de la comarca, que han estat a Vilafranca durant el període d’incubació de la malaltia.
Tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental es van iniciar en el moment de la declaració del brot amb la recollida de mostres per a la pràctica de les analítiques.
Els tècnics de l’equip territorial de salut pública de l’Alt Penedès investiguen, coordinadament amb l’Ajuntament, les possibles fonts d’infecció situades en el municipi de Vilafranca. S’han pres mostres en les instal·lacions i equipaments inspeccionats i es duen a terme les anàlisis corresponents. Els resultats, probablement, permetran orientar la investigació cap a l’origen de l’afectació. S’ha ordenat la neteja i desinfecció de xoc preventius de tots els circuits estudiats.
Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya no es descarta que puguin aparèixer més afectats durant els propers dies, atès que el període d’incubació de la malaltia és de 14 dies com a màxim.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: