Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El proper dimarts tindrà lloc el Procés Participatiu per a la Reforma Horària a Vilafranca

Aquest dimarts va tenir lloc al Casal de la Gent Gran del carrer Peguera la primera trobada del procés participatiu sobre la reforma horària.

La finalitat d’aquest procés és informar la ciutadania sobre els principals aspectes de la reforma horària, debatre els reptes i oportunitats que presenta, i recollir les seves aportacions per a millorar al Pacte Nacional per a la Reforma Horària que s’està elaborant. El Pacte Nacional és un acord que pretén replantejar l’organització horària en tots els àmbits de la societat i de l’economia de Catalunya per racionalitzar progressivament els horaris quotidians.

La conferència informativa va anar a càrrec de Fabián Mohedano, membre de l’associació Iniciativa per a la Reforma Horària.

Mohedano assenyala que s’han escollit 12 ciutats a Catalunya per recollir diferents punts de vista.

Mohedano va explicar amb un recorregut històric, que l’horari del nostre país, continua diferenciant-se de la resta d’Europa i va exposar la repercussió que porta en decrement de la salut pública, de l’èxit escolar i la seguretat en el treball, en definitiva, de la humanització del temps de vida quotidiana.

El regidor de Participació i Voluntariat, Miquel Medialdea,  posa èmfasi en el procés de la reforma horària com una oportunitat de fomentar la participació ciutadana i voluntariat entre la ciutadania.

I per la seva banda el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació,  Joan Manel Montfort, recordava que Vilafranca va ser pionera l’any passat amb una jornada en la que hi van participar els comerços i recorda els beneficis de la reforma que es planetja.

La segona sessió es realitzarà el dimarts que ve a l’Escorxador, que serà l’espai on es debatrà sobre els eixos en què es basa la reforma. Els tallers de debat estan oberts a tota la població i, especialment, a entitats relacionades amb els àmbits d’Ocupació i Empresa, Educació, Cultura i oci, Comerç i Consum i Mobilitat que són els més interessats en els efectes de l’aplicació d’aquesta reforma.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: