Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La prevenció de drogues com a dret centra el cinquè plenari de la Xarxa Perifèrics

La Xarxa Perifèrics és una xarxa d’ens locals i entitats que treballen per a la promoció de la salut i la prevenció en l’àmbit de les drogues.

Es reuneix periòdicament des del 2001 per compartir experiències i posar en comú els coneixements adquirits en la matèria. A més és un espai de reflexió davant el fenomen de les drogues, que és dinàmic i canviant. El cinquè plenari de la Xarxa Perifèrics s’ha celebrat aquest matí a Vilafranca, a les instal·lacions de l’Enològica, i la capital de l’Alt Penedès serà durant els dos propers anys la seu de la xarxa. El lema era ‘La prevenció de drogues com a dret’.

En el transcurs de la jornada s’han presentat casos pràctics com el de la prevenció de les drogodependències al municipi de Portugalete. Però també s’ha parlat de l’evolució de la prevenció a Catalunya. Ho ha fet el subdirector general de drogodependències de la Generalitat Joan Colom, qui també ha inaugurat la jornada en substitució del Conseller de Salut Toni Comín, que no ha pogut assistir a l’acte per motius personals. Colom ha explicat que la prevenció ha evolucionat del “no consumeixis en cap cas” dels vuitanta a la gestió del risc actual.

Durant la taula inaugural de la jornada, la presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf Rosa Huguet ha remarcat la importància de la tasca dels professionals que treballen en l’àmbit de la prevenció i l’atenció a les drogodependències.

Per la seva part, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, posava l’accent en treballar en la prevenció per evitar mals majors. L’alcalde també ha recordat que el Centre d’Atenció a les Drogodependències de Vilafranca, que ara està al carrer Sant Pere, es traslladarà al nou ambulatori. Regull confia que l’equipament entrarà en funcionament abans que acabi l’any.

El plenari de la Xarxa Perifèrics ha reunit tècnics i representants de municipis, Mancomunitat i consells comarcals, entre altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: