Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Places d’hospital de dia per a adolescents i pisos tutelats d’adults mancances en Salut Mental

La taula de salut mental de l’Alt Penedès ha presentat el seu informe d’actuació corresponent al 2015. Fa una diagnosi dels serveis i mancances en relació a la salut mental a la comarca.

Entre les mancances que s’han detectat hi ha la necessitat de disposar de places d’hospital de dia per a adolescents, i de pisos tutelats per els adults. L’informe corresponent al 2015 ha volgut fer una diagnosi de la situació actual a la comarca entorn als serveis en relació a la salut mental.
La taula és un espai de trobada i posada en comú de les necessitats d’atenció a les persones que pateixen algun tipus de malaltia mental a la comarca; i en què hi son representades tant les administracions locals i comarcals, els estaments de salut i entitats de familiars de malalta mentals entre altres.
Entre els objectius que s’han marcat, després de detectar-ne les mancances, destaca la necessitat de disposar d’hospital de dia per a adolescents, i de pisos tutelats per a adults, com explica des de Turó-salut mental Associació de Familiars i amics la seva directora de serveix, Foix Sogas.
En el mateix sentit s’expressava la coordinadora del Centre de Salut Mental de l’Alt Penedès, la doctora Pilar Muley, tot posant de relleu la importància d’ambdós serveis per el tractament dels pacients i la seva qualitat de vida.
I encara més concretament sobre l’atenció als adolescents, des del CESMIC el psiquiatre i coordinador Paco Moruno, destacava què sovint quan es planifiquen accions en relació a la salut mental es parla molt del món laboral; però es deixa de banda el contacte amb ensenyament. La coordinació amb els instituts, per exemple, és una de les assignatures pendents.
Des de la taula de salut mental de l’Alt Penedès es mostraven esperançats de cara als propers anys, ja que des de la Generalitat s’ha expressat la voluntat de destinar més recursos a la salut mental.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: