Dissabte, 20 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most Festival creix arribant al Priorat i el Montsant, i ampliant les projeccions en cellers

El 3 de novembre s’iniciarà l’edició d’aquest 2016 del Most Festival, que fins el 13 del mateix mes oferirà la possibilitat de gaudir de cinema de primera qualitat relacionat amb el món del vi.

Aquest dimecres es presentar a Vinseum aquesta edició, sota la organització un any més de Cine Club Vilafranca i el mateix Vinseum. El president de Cine Club, Manel Balaguer, destacava el suport i col·laboració d’administracions, entitats, del sector dels vins i caves, del sector de l’enoturisme que confien i han entès la importància d’un festival internacional relacionat amb el vi com el Most.
El Most manté el mateix format i seccions que en la darrera edició, amb les seccions Collita i Gran Reserva com a principals atractius cinematogràfics. Però enguany Balaguer destaca l’aposta per fer créixer el festival que s’ha fet arribant a altres D.O. catalanes com són el Priorat i el Montsant.
Des de Vinseum, el seu president Xavier Fornos destacava també la major implicació en aquesta edició dels cellers a l’hora d’acollir projeccions. N’hi ha 10 de programades en cellers del Penedès, i una al Priorat. Un senyal, deia, que els cellers veuen ja el Most com a eina important de promoció i prestigi tant a nivell individual com col·lectiu.
Fornos posava en valor també el fet que el creixement que està fent el Most és orgànic i equilibrat, sense voler estirar més el braç que la màniga. Explicava que també s’ha sabut entendre que amb el Most s’ajuda a potenciar Vilafranca com a capital del vi.
El festival s’inaugurarà el dia 3 amb l’opera prima de Nely Reguera “María (y los demàs). Un altre dels punts importants serà l’estrena del documental “Priorat; l’homenatge als 20 anys de la sèrie “Nissaga de poder” i el premi honorífic Most que enguany es lliuraran al sommelier Josep Roca i al dramaturg Josep Mari Benet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: