Dimecres, 1 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès comença a caminar

Les seves arrels se situen en el Llibre Blanc de la Cultura del Penedès i el projecte pren com a referència l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre, que s’està realitzant

La seu de l’Institut d’Estudis Penedesencs de Vilafranca va acollir dijous la primera reunió per a la constitució de la Taula Institucional de seguiment de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès. A la reunió hi havia representants de les diputacions provincials de Barcelona i Tarragona, els Consells Comarcals, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Institut d’Estudis Penedesencs, que està liderant el projecte.

L’IEP va iniciar la redacció del projecte d’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès fa un any i mig. Les seves arrels se situen en el Llibre Blanc de la Cultura del Penedès i el projecte pren com a referència l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre, que s’està realitzant.

La constitució de la taula institucional és un pas més en l’aplicabilitat que ha de tenir en el futur l’inventari.

 

En aquests moments l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès disposa de les bases tècniques, humanes i econòmiques per poder engegar definitivament el projecte.

 

El Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya Lluís Puig destacava que l’inventari pot derivar en accions de salvaguarda sobre el patrimoni immaterial.

Aquests accions i d’altres a l’entorn al patrimoni cultural immaterial compten amb la promoció i suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Ramon Muntaner.

El dia 17 de novembre, a les 7 de la tarda, al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, es farà la presentació pública de la realització del projecte d’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès per part del director general de Cultura  Popular en el marc de les 26enes Jornades d’Estudis Penedesencs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: