Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur registrat el mes de setembre a l’Alt Penedès no ha augmentat en relació al mes anterior

El mes de setembre acostuma a ser un mes alcista a Catalunya en relació a l’atur, per la finalització de contractes temporals relacionats amb els serveis per la temporada de vacances.

També aquest any l’atur ha crescut al setembre a Catalunya, però en canvi a l’Alt Penedès l’atur no ha augmentat. A 30 de setembre hi ha registrats 6.227 aturats al conjunt de la comarca, 14 aturats menys que al mes d’agost. Aquesta xifra significat que la taxa d’atur registrat a l’Alt Penedès és del 13’3%.

A Vilafranca el setembre s’ha tancat amb 2.698 aturats, 4 més que el mes anterior. A Sant Sadurní en són 515, amb una reducció de 18 aturats respecte el mes d’agost. Als Monjos hi ha 474 persones a la llista de l’atur, amb un increment de 13 aturats respecte a l’agost, i a Gelida són 473 els aturats de setembre, 24 més que el mes anterior.

Respecte a la taxa d’atur registrat cal apuntar que el municipi de Torrelles de Foix és el que la té més alta amb un 22’5% i  un total de 199 aturats al setembre, mentre que Vilobí del Penedès és el municipi amb la taxa més baixa, d’un 5’75 i un total de 28 aturats.

Si comparem les dades amb les del setembre de l’any passat la millora és notable. A l’Alt Penedès el setembre del 2015 es registraven 7.408 aturats, això vol dir que en un any s’ha reduït la llista en 1.181 persones.

D’altra banda en el conjunt de Catalunya l’atur registrat a les oficines de Treball a 30 de setembre s’ha incrementat en 5.641 persones respecte del mes d’agost, situant-se en 451.081 el nombre de persones aturades registrades a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: