Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès ha presentat el CD solidari “Essències de llibertat “

L’acte s’ha dut a terme aquesta setmana a l’auditori del Vinseum de Vilafranca, en el marc de la celebració de Solidaritats 2016.

Va comptar amb la promotora del projecte, Marta Fos, la regidora de Cooperació, Montse Arroyo i el president de l’ACAPS, Jaume Clavé.

Marta Fos va explicar que l’origen del projecte se situa en una de les seves estades al camp de refugiats, on va conèixer un jove músic. El projecte va evolucionar fins a pensar en un CD solidari.

“Essències de llibertat” és un CD amb l’enregistrament de cançons tradicionals sahrauís que canten els infants sahrauís que participen en el projecte de “Vacances en Pau” a la comarca. Aquests nens i nenes tenen entre 9 i 12 anys i estan acollits en famílies penedesenques durant els mesos de juliol i agost.  Aquests dies els infants sahrauís van enregistrar cançons a l’estudi de gravació de Thrashoo Hernández.

 

A la presentació es van projectar imatges amb música del CD.

La regidora de Cooperació, Montse Arroyo, va remarcar l’objectiu de sensibilització que té el projecte.

Per la seva banda el president de l’ACAPS del Penedès, Jaume Clavé, parlava també del significat de les lletres de les cançons.

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès ha comptat amb la col·laboració de músics i cantants que s’han implicat solidàriament amb el poble sahrauí, a través d’una col·laboració musical per al CD, sigui cantant alguna de les seves cançons o composant-ne una sobre el poble sahrauí. Destaquen la participació de Jeanette Porter i Víctor Nin, Feliu Ventura, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Txarango, Eina, Roger Subirana, Anna Roig i L’ombre de ton chien, Marta Fos i Miquel Cartró. El CD també compta amb la col.laboració penedesenca de Lluís Masachs, pintor i il.lustrador, Roser Ortiz, fotògrafa especialitzada en concerts i festivals, Francesc Noya i Espe Escudero,  dissenyadors gràfics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: