Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Tarrada vol aprofitar espais del voltant del Vinseum per ampliar l’exposició permanent

L’acte de reconeixement al fins ara president de la junta del Vinseum, Josep Soler, celebrat aquest dilluns al vespre, va anar seguit de l’acte de presentació del nou president de la Junta Directiva.

El nou president, Joan tarrada,  va destacar la tasca feta per Soler i les seves juntes, i va recollir el guant assenyalant que esperava mantenir el contacte per continuar desenvolupant el projecte d’ampliació del Vinseum.

Només començar va mostrar el seu tarannà diferent i li va lliurar a l’alcalde i president del patronat de Vinseum, Pere Regull, una carta amb la seva dimissió, sense data, per garantir que deixarà l’entitat que se li demani.

D’altra banda va apuntar l’objectiu de convertir en 4 anys al Vinseum com el principal museu vitivinícola d’Europa. Per això farà una carta als reis, reclamant els màxims recursos possibles. Apuntava per exemple incloure el projecte als fons FEDER, amb l’objectiu d’avançar en les obres d’ampliació. D’altra banda, però, i com a novetats, ha assenyalat que mentre les obres no arribin vol treballar per aconseguir acords per disposar d’espais propers al Vinseum on ampliar l’exposició permanent.

Un d’aquests espais pot ser el Palau Baltà.

 

Altres espais susceptibles d’utilitzar per ampliar l’exposició permanent poden ser la Capella de Sant Pelegrí i la Capella dels Dolors, a més d’incloure a la visita del Vinseum la visita també a la cripta de Santa Maria on hi ha el conjunt escultòric de Llimona. Tarrada ha avançat també que vol fer canvis en loes estructures organitzatives del Vinseum per fer-les més àgils i pràctiques i el nou president del museu es marca com a objectiu passar dels 6.000 visitants anuals de l’actualitat als 30.000 visitants.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va assenyalar que s’ha triat a Tarrada com a president amb la confiança que sabrà continuar donant un impuls a l’entitat. En aquest sentit destacava també els seves qualitats personals.

Regull destaca que el museu ha de continuar sent el pal de paller de la cultura vilafranquina, amb la funció imprescindible de conservar el patrimoni. També va emplaçar a Tarrada a presentar la nova junta de l’entitat i el seu programa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: