Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008 obté el premi Gran Vinari Escumós

L’Auditori de Vilafranca va acollir divendres a la nit l’acte de lliurament de la quarta edició dels Premis Vinari.

Els guardons nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya i que ha proclamat els vins negres Vd’O 1.10 2010 del celler Vinyes d’Olivardots, de la DO Empordà,  i el Vall Llach Vi de Finca Mas de la Rosa 2013, de la DOQ Priorat, i el cava Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008 com a millors vins i escumós catalans d’aquest 2016. La gala va ser l’acte final d’aquesta edició del certamen que van arrencar la passada primavera amb una convocatòria a tots els cellers catalans i que ha aconseguit la participació de més 850 referències de vins emparats sota les dotze denominacions d’origen de Catalunya.

Un jurat professional format per una seixantena de sommeliers, enòlegs, professionals de la distribució, exportació i comunicació de vins; i alguns dels membres del Panell Oficial de tastadors de Catalunya, han avaluat a cegues tots els vins que enguany s’han presentat a concurs.

Finalment es van decidir per els 150 guardons d’aquesta edició. Els vins participaven en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d’Or, tres Vinaris de Plata i cinc Vinaris de Bronze.

Així mateix, com a novetat, s’han incorporat nous reconeixements, com ara el Premi Vinari NISSAN al Millor Vi Ecològic, que ha recaigut en Bernat Oller 2014, del celler Heretat Oller del Mas.

I també el Premi Vinari AGBAR a la Millor Etiqueta de Vi, per a Negre de Folls 2015 de Vins de Pedra.

La DO Penedès suma el seu guardó daurat amb l’AVGVSTVS microvinificacions Malvasia de Sitges 2015 en la categoria de Blancs de pas per Fusta. Els 5 Vinari d’Or reservats a vins escumosos, se’ls va endur la DO Cava. Són Cossetània Brut 2015 de Castell d’Or entre els Escumosos Joves,  el Llopart Rosé Brut en la categoria d’Escumosos Rosats, Les Tres Naus Reserva 2012 dels Cellers Domenys en la categoria d’Escumosos Reserva,  el Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008 entre els Escumosos Gran Reserva.

Un cava que va obtenir també el premi Gran Vinari Escumós.

I per acabar, en la categoria dels Escumosos Antigues Reserves, amb una criança mínima de 50 mesos, es va imposar el Freixenet Casa Sala 2007, que repeteix guardó en aquesta categoria respecte l’edició 2014.

El moment culminant de la gala va ser a l’hora de repartir els grans premis, que van lliurar la consellera d’Agricultura Meritxell Serret i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull.

El guanyadors van ser els vins negres Vd’O 1.10 2010 del celler Vinyes d’Olivardots, de la DO Empordà,  i el Vall Llach Vi de Finca Mas de la Rosa 2013, de la DOQ Priorat.

El Premi Monvínic a la Trajectòria Professional en el Món del Vi ha estat per Josep Maria Cots, pagès que ha dedicat la seva vida a la terra i al vi.

Home de consens, arrelat i molt vinculat a la seva Priorat natal, fou director de les Cooperatives de Falset-Marçà i de Capçanes.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: