Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les investigacions sobre l’origen del brot de legionel·la a Vilafranca continuen

L’Agència de Salut Pública continua investigant l’origen del brot de legionel·losi a Vilafranca mentre hi ha cada cop menys probabilitats que apareguin nous casos.

En una entrevista al Magazine Penedès Gamma Extra de Ràdio Vilafranca, la Subdirectora General de Coordinació de Salut Pública a Barcelona Cristina Pérez ha explicat que encara no se sap l’origen del brot de legionel·losi declarat aquest mes a Vilafranca. Les investigacions continuen tot i que la prioritat és el control del brot que, de moment, s’ha tancat amb quatre casos de pneumònia per legionel·losi patits per quatre dones d’entre 51 i 86 anys residents a diferents municipis de la comarca que havien estat a Vilafranca. Les quatre han estat donades d’alta. Ara, el període d’incubació de la malaltia arriba a la seva fi i cada cop és menys probable que apareguin més casos, segons ha explicat Pérez tot remarcant que sempre s’ha de ser prudent. La subdirectora també ha explicat que el radi que es va començar a investigar, de 1.000 metres quadrats i amb la inspecció de set instal·lacions, s’ha ampliat a 2.500.

Les mostres ambientals recollides s’han d’encreuar amb les mostres clíniques de les persones afectades però, en molts casos, no és possible determinar amb certesa l’origen del brot. Pérez parla de que en un 50% dels casos no s’arriba a conèixer.

La subdirectora també ha explicat que s’han començat a relaxar algunes mesures de prevenció. La neteja de carrers s’estava fent a Vilafranca sense aigua i les fonts no funcionaven, però, des d’aquesta setmana es comença a recuperar la normalitat.

La legionel·losi es transmet per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols, no es transmet de persona a persona i es pot beure i cuinar sense perill de la xarxa d’abastament públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: