Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els grups de CiU i ERC del Consell Comarcal han aprovat una moció de suport al referèndum

Aquest dijous al vespre es va celebrar una sessió ordinària de Ple a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que era de tràmit en relació als punts de l’ordre del dia de la gestió de l’ens.

Però l’ordre del dia del Ple portava algunes mocions de posicionament polític que van generar debat.

ERC va presentar d’urgència una moció de suport a l’acord del Parlament de convocar un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya, com a molt tard el setembre de 2017, amb una pregunta clara i de resposta binària.

En el moment de debatre la incorporació d’urgència al ordre del dia del Ple ja van sortir manifestacions contràries dels grups de la CUP, l’Entesa i el PSC, per entendre que aquesta proposat no s’havia fet arribar amb temps per la seva anàlisi i perquè el seu debat en el següent ple del consell comarcal també podria tenir vigència. Malgrat tot la proposta va tirar endavant.

El conseller republicà, Pol Pagès, la va defensar amb els arguments del govern de la Generalitat.

Per part de la CUP, la consellera Anna Baqués, va lamentar la manca de diàleg en la proposta, que entendre com a partidista i va anunciar l’abstenció.

També es va abstenir el conseller d’Entesa, Toni Peñafiel, demanat que es deixés sobre la taula.

Per part del PP, Lluís Caldentey, va mostrar el rebuig frontal a la proposta.

En nom del PSC, Francisco Romero, mostrava el rebuig a les postures unilaterals.

I per part de CiU, Ramon Carbó, d’Unió va mostrar el vot a favor, entenent que el procés es farà sota la legalitat vigent. Per la seva banda, el convergent Raimon Gusi, apuntava també que des dels ens locals caldrà participar del procés.

La moció es va aprovar amb els vots dels consellers de CiU i ERC, les abstencions de CUP i l’Entesa i els vots en contra de PSC i PP.

D’altra banda del Ple del Consell Comarcal va rebutjar una moció que presentava la CUP en suport als SOM27 i més, arran del judici per els aldarulls ocasionats a la Universitat Autònoma l’any 2013.

CiU i PP hi van votar en contra, el PSC i l’Entesa es van abstenir i hi van donar suport CUP i ERC.

Una moció que sí que es va aprovar per unanimitat va ser la que presentava el grup comarcal de CiU en record de Rossend Montané, amb motiu dels 25 anys de la seva mort.

Rossend Montané va ser conseller comarcal des de la constitució de l’ens l’any 1988, fins al dia de la seva mort l’any 1991. Aquell any havia estat escollit també alcalde d’Olèrdola, municipi del qual era regidor des de 1984. Va morir el 31 d’octubre de 1991, com a conseqüència de les ferides sofertes mentre ajudava en les tasques d’extinció d’un incendi a la fàbrica de mobles Deyco, a prop de Moja. Ell era bomber voluntari i, quan com a alcalde va ser avisat que s’havia declarat l’incendi, de seguida va pensar en les més de 30 famílies que podien perdre un lloc de treball.

Finalment en el Ple dels Consell Comarcal la consellera de la CUP Carlota Carbó va presentar la renúncia al càrrec de consellera comarcal.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: