Divendres, 26 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Fòrum ADEPG destaca el potencial de la FP Dual al Penedès

El director general de Formació Professional de la Generalitat destaca el gran potencial del Penedès en el desenvolupament de la FP dual.

El fòrum ADEPG, organitzat per l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf, ha posat el focus en la formació professional dual. L’acte tenia lloc aquest dimarts al matí al Centre Àgora de Vilafranca i estava protagonitzat pel director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial Melcior Arcarons.

Arcarons ha destacat davant d’empresaris, representants de l’administració i del món docent la bona evolució que presenta la formació professional dual des que es va decidir apostar-hi fermament, l’any 2012.

 

El director general ha apuntat que es va començar a apostar per la FP dual en plena crisi perquè abans l’ocupabilitat dels joves no era un problema. Del 1995 al 2007, els joves trobaven feina, encara que fos precària o no requerís de formació. En canvi, posteriorment, l’atur juvenil s’ha convertit en un problema greu i el principal escull que han de superar els joves que volen accedir al món laboral en la falta d’experiència. En aquest sentit, Arcarons defensa l’extensió de la Formació Professional Dual per dotar els joves de l’experiència necessària.

El director general ha remarcat durant la trobada amb agents de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, el gran potencial que té encara el territori en aquest camp.

El fòrum ha estat presentat pel president de l’ADEPG Martí Sistané i ha comptat amb les intervencions del regidor de Promoció Econòmica de Vilafranca Joan Manel Montfort i el representant de Mútua Penedès, patrocinador de l’acte, Òscar Martínez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: