Divendres, 1 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Vilafranca ha fet un acte en record a Lluís Companys

Aquest dissabte a les set del matí la secció local d’ERC a Vilafranca va celebrar, com cada any, un acte de reconeixement i record a la figura de Companys.

Es van dipositar espelmes i flors al peu del monument al President que hi ha a la Rambla de la Girada.

La presidenta de la secció local, Montse Espinosa, va llegir un manifest, tot recordant que han passat 76 anys des de que l’estat espanyol sota la dictadura feixista del General Franco va assassinar al President Lluís Companys al castell de Montjuïc. 76 anys després el Regne d’Espanya encara no ha demanat perdó ni ha anul·lat la farsa de judici que el va condemnar a mort. Per això el Parlament català prepara una llei que permeti anul·lar el judici.

També hi va haver parlaments de la portaveu de les Joventuts d’ERC a Vilafranca, Laia Sueiro.

Des d’Esquerra Republicana es llançar també unes salves d’honor per retre homenatge, com cada any, al President Companys, l’únic president escollit democràticament que va ser assassinat pel feixisme en els anys d’entreguerres.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: