Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC espera que el govern aposti pel consens en la negociació de les ordenances fiscals

Esquerra Republicana vol anar més enllà de la proposta d’ordenances fiscals que el govern ha presentat.

Els republicans han explicat les propostes que han fet arribar al govern amb la intenció de convertir les ordenances en un instrument que “avanci cap a la justícia social, la responsabilitat ambiental i una societat més justa”.

Hill remarca que el gruix de les propostes són les que els republicans van fer l’any passat, afegint-ne de noves per millorar la fiscalitat a la vila per fer-la més social.

ERC torna a posar sobre la taula que s’imposi una taxa de 600€ als pisos buits de grans tenidors. Pels republicans actualment hi ha les condicions legals per fer-ho possible.

El regidor Josep Àlvarez explica que han proposat al govern seguir el procés dut a terme a l’Ajuntament de Sabadell, que ha implementat aquesta taxa. D’altra banda una de les novetats que ERC planteja és en l’àmbit cultural. El regidor Pere Sabat apunta que cal apostar més per la cultura i donar suport al sector, amb accions concretes.

En aquest sentit proposen la creació d’un ajut que bonifiqui l’import del 95% de l’IBI que paguen les entitats i empreses culturals, ja siguin llibreries, galeries d’art, o programadors culturals. D’altra banda des d’ERC recorden que actualment a Vilafranca hi ha un monopoli pel que fa als serveis funeraris imposant uns preus abusius. ERC ha proposat modificar l’ordenança de serveis funeraris per garantir un servei just, digne i que estigui a l’abast de tothom. Per assegurar aquest punt ha proposat que s’implementi un preu mínim per aquest servei per assegurar que tothom en pugui fer ús quan sigui necessari.

També han proposat al govern que s’ampliïn les bonificacions de l’IBI per a les famílies amb rendes més baixes i ERC també inclou a la negociació de les ordenances una proposta per tal de potenciar l’ús del vehicle elèctric.

Seguint amb les bonificacions sobre residus, Mònica Hill va explicar també que ERC ha tornat a proposar que els establiments comercials que implantin mesures per prevenir i reduir els residus, també puguin gaudir d’un descompte de la taxa del 15%.

Finalment ERC també proposa avançar perquè la taxa de brossa no sigui única, sinó que es valori a partir d’indicadors de renda, habitants per llar i pel valor cadastral de l’habitatge.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: