Dilluns, 24 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els empresaris del Penedès mantenen expectatives de millora per el darrer trimestre d’enguany

A la tercera onada de l’Enquesta ADEPG de Clima Empresarial sembla que els empresaris ja no ho veuen tan clar però mantenen les expectatives de millora.

El nombre d’empresaris que perceben com a bona la situació del seu negoci s’ha reduït lleugerament i ja són més aquells que la perceben com a normal. Només un 3% dels directius tenen una percepció desfavorable.

El president de l’ADEPG, Martí Sistané, recorda que l’objectiu de l’enquesta és observar la tendència.

En relació al trimestre anterior, un 45% d’empresaris creu que ha millorat i també un 45% opina que s’ha mantingut. Aquesta evidència no representa un gran canvi respecte al període anterior però demostra un lleuger retrocés en la percepció de l’evolució. Es manté per sota del 10% el nombre d’empresaris que creuen que el negoci ha empitjorat. Aquesta mateixa tendència de moderació de la percepció es pot veure en l’evolució de la facturació i del nombre d’empleats.

En funció del resultat de l’enquesta, Martí Sistané, observa un moderat optimisme entre els empresaris.

Pel que fa a les perspectives per al proper trimestre, per contra, augmenta la perspectiva d’un període millor que el precedent, tant en l’evolució del negoci com en la facturació i la inversió previstes. Amb tot, disminueix el nombre d’empresaris que creuen que les seves plantilles creixeran, i augmenta en proporció similar el nombre de directius que creuen que es reduiran.  Finalment, l’Enquesta ADEPG de Clima Empresarial també revela que gairebé la meitat dels empresaris creuen que la disponibilitat de bons serveis de telecomunicacions condiciona molt la seva empresa i un 38% opina que ho fa lleugerament.

L’Enquesta ADEPG de Clima Empresarial, plantejada com un panell d’opinió i prospecció, ofereix trimestralment dades de l’opinió dels empresaris representats per l’ADEPG en relació amb la marxa del seu negoci.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: