Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Condemnen a inhabilitació per prevaricació l’exalcalde dels Monjos i la secretària municipal

Una sentència del jutjat de Vilanova imposa també una multa de 3.600€ als arquitectes Josep Soler i Miquel Cols.

La sentència considera provat que des de l’alcaldia, presidida per Jordi Girona, es van adjudicar contractes de manera irregular a l’empresa dels arquitectes per valor d’un milió 300 mil euros.

En un comunicat l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos assenyala que la sentència, que no és ferma i admet apel·lació, absol l’exalcalde Jordi Girona i la secretària municipal dels delictes de  tràfic d’influències, aprofitament d’informació privilegiada, usurpació de funcions públiques i negociacions i activitats  prohibides a funcionaris públics, i els condemna a la inhabilitació de càrrec públic per prevaricació administrativa durant 9 anys, en el cas de l’ex alcalde i durant 5 anys i mig, en el cas de la secretària municipal.

Els advocats de la defensa estudien la possibilitat d’apel·lació de la sentència davant l’Audiència Provincial de Barcelona.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos respecta la sentència però considera que la gestió sempre ha estat correcta i ha quedat demostrat que totes les determinacions que es van prendre, es van dur a terme per afavorir la millora del municipi i sense cap afany d’utilitzar els càrrecs públics per a un enriquiment particular.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: