Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit obre les seves portes dissabte

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit obre les seves portes amb la voluntat de dinamitzar turísticament el poble i la comarca.

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit obrirà les portes aquest dissabte. D’aquesta manera, el Penedès guanyarà un nou espai cultural i turístic amb el riu i l’aigua i la seva vertebració del territori com a eix conductor. Al Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit es mostra la importància que ha tingut el riu Bitlles i els seus afluents en la vida del poble i de tota la conca. També s’explica l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic, amb les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals; i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins el s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer. La museïtzació compta amb audiovisuals i fotografies històriques i es divideix en tres parts: el Riu, l’Aigua i els actius culturals i turístics de Torrelavit.

L’alcalde del municipi, Ramon Riera, explica que el Centre vol ser un element més de dinamització de l’enoturisme a la comarca mentre posa en valor un patrimoni indiscutible.

A banda de la visita al centre, la intenció és organitzar tallers i activitats paral·leles que permetin conèixer el patrimoni de Torrelavit, des de l’església romànica de Sant Marçal de Terrassola a la iniciativa compartida amb altres municipis del Camí del Riu.

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit estarà obert dissabtes, diumenges i festius de dos quarts d’onze a dos quarts de tres. Entre setmana es faran visites concertades per a grups.

L’espai estarà gestionat per la Fundació Mas Albornà, una organització de l’Alt Penedès que té com objectiu la integració social i laboral de les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: