Dilluns, 21 d'Octubre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca han guanyat per vuitena vegada consecutiva el Concurs de Castells

Els Verds han descarregat per primera vegada a Tarragona el 4de 10fm, que han ajuntat amb el 3 de 10fm també descarregat i la Torre de 8 carregada

L’emoció del concurs ha arribat fins a l’últim minut perquè la Colla Vella de Valls ha tingut a les seves mans guanyar-lo a la cinquena ronda, amb un intent de 3 de 9 sense folre que no han aconseguit superar l’intent. Només de carregar-lo haurien passat per davant dels vilafranquins.

Els Verds han començat fort descarregant a la primera ronda el 3 de 10 fm, castell imponent que per primera vegada es veia descarregar a la Tàrraco Arena Plaça. Els de Valls han respost amb força i han plantejat el 4 de 10 fm a la primera ronda. Un castell que han carregat amb solvència i que semblava que podien descarregar, però que ha caigut quan la canalla ja era fora.

A la segona ronda els vilafranquins han mantingut el programa previst i anunciat prèviament, amb la Torre de 8 sense folre, que han carregat però que ha caigut a la baixada. Aquesta caiguda podia complicar el concurs als Verds. La Vella ha continuat petjant fort i ha portat a plaça el 3 de 10 fm, que ha quedat en intent.

A la tercera ronda els Verds han executat la que finalment ha estat la clau del concurs. Han carregat i descarregat el 4 de 10 fm. Era el primer cop que el descarregaven i també la primera vegada que ajuntaven en una mateixa actuació els 3 i 4 de 10 descarregats.

La Colla Vella semblava que ho tenia tot molt coll amunt quan a la tercera ronda han tornat a posar-se dins del concurs amb el 4 de 9 sense folre descarregat, un castell que dominen a la perfecció.

Els Castellers de Vilafranca havien insistit que guanyaria el concurs qui descarregués els casetlls i per això han tornat a intentar la Torre de 8 a la quarta ronda, amb l’objectiu de descarregar-la, però no ha pogut ser i ha tornat a caure a la baixada del castell.

La Vella ha fet us de l’estratègia amb un intent desmuntat del 3 de 9 sense folre, posant pressió a els de Vilafranca que havien de decidir si fer o no un 3 de 9 sense folre a cinquena ronda per tal d’intentar assegurar la victòria. El cap de colla, Toni Bach, ha decidit no forçar i ha passat ronda, de manera que a l’últim moment la Vella tenia a les seves mans guanyar la 26ena edició del concurs. Només de carregar l’estructura ho aconseguiria, i ha fet un intent molt seriós que finalment no ha pogut carregar.

D’aquesta manera els Castellers de Vilafranca s’han proclamat guanyadors del Concurs de Castells de Tarragona per vuitena vegada consecutiva, i per onzè cop en tot el seu historial.

Ha estat un cap de setmana complet per les aspiracions vilafranquines. Dissabte van guanyar el concurs els Xicots, i diumenge ho han fet els Castellers de Vilafranca.

 

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

10:30
Poemes pel Penedès
Poemes musicats i interpretats per Paton Soler
11:00
Vijazz
Madeleine Peyroux
11:30
Interiors de Vilafranca
Casa Amàlia Soler

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: