Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carme Ruscalleda ha estat investida Dama Confrare d’Honor de la Confraria del Cava

La Confraria del Cava Sant Sadurní va investir aquest divendres al vespre la cuinera Carme Ruscalleda com a Dama Confrare d’Honor de l’entitat.

El reconeixement es va fer en el marc de la Investidura Tardoral, que aquest any tornava a tenir com a escenari la seu de la Confraria, al barri subiratenc de Torre-ramona.

Carme Ruscalleda, que enguany exerceix com a Ambaixadora de Catalunya com a Regió Gastronòmica, ha entrat a formar part de l’entitat cavista jurant fidelitat al cava, i després que el president de la Confraria del Cava, Toni de la Rosa l’hagués “batejat” amb l’espasa que s’usa en aquestes ocasions. En el seu parlament, Ruscalleda va destacar les bondats del cava, un producte que va dir que és “molt fàcil de beure”. La xef del restaurant Sant Pau, que és l’única dona al món que posseeix set estrelles Michelin, va animar els cavistes a potenciar el consum de l’escumós fora dels àpats assenyalant que “és molt bo a deshora”.

També va anunciar una novetat que serveix al seu restaurant de Tòquio, al Japó. Un país que demanda sangria, però que prefereix al cava al vi negre, per això Ruscalleda ha inventat el que anomenen Sakria.

Juntament amb la nova Dama Confrare d’Honor, la Confraria del Cava va investir set Confrares de Mèrit, i sis nous membres de número de l’entitat. Els investits de mèrit van participar a la cerimònia en dues rondes.

Primer van ser investits el presentador de televisió Espartac Peran, l’actor Fel Faixedas i el cantant, Joan Dausà.

Dausà va mostrar la seva satisfacció i sorpresa per participar en una cerimònia com aquesta.

A la segona tanda  van ser investits de mèrit Gregori Salas, fundador de l’Associació Casaques Roges, el pintor i autor del cartell de la 35 Setmana del Cava, Josep Muscardó, el millor sommelier de l’Estat espanyol del 2016, Josep Pelegrín i l’únic Master of Wine espanyol, Pedro Ballesteros.

El còmic i també actor Carles Xuriguera, que havia de ser investit Confrare de Mèrit, finalment no va poder assistir a l’acte.

En el transcurs de l’acte de la Investidura tardoral de la Confraria del cava d’aquest any, celebrada divendres, una de les novetats de la investidura ha estat l’inici d’una sèrie de reconeixements a la trajectòria de diferents cavistes, que enguany s’ha donat al president d’honor de Freixenet, Josep Ferrer i Sala, i els pròxims anys està previst entregar a altres personalitats del sector del cava. Ferrer ha estat el gran artífex de la internacionalització de Freixenet, i per extensió de tot el sector del cava.

Visiblement emocionat per haver rebut la insígnia d’or i diamants de la Confraria, Josep Ferrer s’ha excusat davant una sala plena de gom a gom dient que no és un gran orador, però assegurant que això no l’ha impedit vendre milions d’ampolles de cava.

El president d’honor de Freixenet ha agraït el reconeixement i ha apuntat que espera seguir treballant pel cava tots els anys que li queden per endavant.

Josep Ferrer va néixer el 19 d’octubre de 1925. El 1978 va ser nomenat president de Freixenet i va contribuir a l’expansió del grup que en l’actualitat té 22 cellers a 7 països de 3 continents diferents i que dóna feina a 1900 persones.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: