Diumenge, 26 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carles Querol guanya el premi de recerca històrica Consell Comarcal de l’Alt Penedès 2016

L’historiador penedesenc ha guanyat amb una obra sobre la Segona República, titulada “Relats republicans. Sant Sadurní d’Anoia, 1931-1939”, que va rebre el vot unànime del jurat.

Carles Querol és llicenciat en Història moderna i contemporània i va ser el primer alcalde democràtic de Sant Sadurní després de la dictadura franquista. Ha publicat nombrosos treballs de recerca històrica i amb l’obra premiada enguany pel Consell Comarcal inicia una trilogia que estarà formada també per “Relats i retrats franquistes (1939-1975)” i “Relats i retrats monàrquics (1975-2017)”.

“Relats republicans” és l’obra més completa i documentada que mai s’ha publicat sobre el període més convuls i apassionat (1931-1939) de la història de Sant Sadurní.

L’obra es complementa amb una selecció de 200 fotografies, que il·lustren 10 relats, i amb 3 pròlegs, que contribueixen a emmarcar els relats des del punt de vista nacional, local i comarcal. Pròlegs que són del jutge sadurninenc Santi Vidal, l’exalcalde Marcel Gabarró i el de l’expresident de l’Institut d’Estudis Penedesencs Ramon Arnabat i Mata.

El premi, de 1.000 €, contribuirà a finançar la publicació del treball.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: