Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 3a edició de Vilafranca Inclusió vol afavorir la inserció de persones amb risc d’exclusió

Una vintena de persones participaran en aquest programa impulsat des de l’Ajuntament i que amb el suport de Càritas i Entrem-hi vol facilitar feina durant un any a persones en risc d’exclusió.

L’Ajuntament de Vilafranca, en col·laboració amb la cooperativa social Entrem-hi i Caritas Diocesana, tira endavant la 3a edició del programa “Vilafranca Inclusió” per donar feina i formació a persones en atur i amb un alt risc d’exclusió social. El tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, explica que en les anteriors edicions hi van participar un total de 50 usuaris, assolint una inserció laboral del 50%. En aquesta edició hi participen 20 persones que han estat seleccionades entre un total de 90 entrevistes. El perfil és d’un usuari dels Serveis Socials i s’ha valorat el compromís personal i familiar de formar-se i d’inserir-se laboralment i socialment. “Vilafranca Inclusió” persegueix capacitar professionalment els usuaris i apoderar-los personalment millorant la seva autoestima.
Caatorze d’aquestes persones realitzaran treballs de rehabilitació d’habitatges amb finalitat social i sis de jardineria per millorar l’entorn de la Vila.
El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, remarcava que “Vilafranca Inclusió” recull una tradició de 25 anys de polítiques actives d’ocupació de l’ajuntament, amb el valor afegit que dues entitats del tercer sector ajuden a fer-ne l’acompanyament.
Montfort explicava que la contractació d’un any, que dóna dret a la prestació d’atur, permet generar uns ingressos econòmics per a la unitat familiar i la formació que s’ofereix facilita la inserció laboral.
Joan Torrents, de Caritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, i Raimon Rovira, de la cooperativa Entrem-hi, han destacat que donar feina té unes conseqüències positives tant en l’autoestima com en l’autonomia personal i familiar dels usuaris. Rovira, president de Entrem-Hi, corroborava que “Vilafranca Inclusió” és un model d’èxit que s’ha d’exportar i amb el qual hi ha moltes entitats que s’hi han mostrat interessades.
Pere Regull, ha recordat que hi ha perfils de molt difícil inserció laboral i social, i que amb aquest programa tenen una oportunitat per treballar i rebre un acompanyament especialitzant.
Per l’Alcalde, les dades d’atur estan millor que fa un any, amb unes 600 persones més que treballen respecte a l’any passat i diversos negocis que obriran properament. Ha remarcat que cal preparar les persones per inserir-se laboralment quan arribi la reactivació econòmica que ja s’està detectant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: