Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 34è Congrés Internacional del Cava se centra en els terrers i en altres escumosos

Aquest matí s’ha celebrat a Juvé i Camps, a Sant Sadurní d’Anoia , el 34è Congrés Internacional del Cava.

Organitzat per la Confraria del Cava, el congrés és un moment de parada i posada en comú de coneixements referent per al sector.

El degà de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, Joan Miquel Canals, ha exercit de coordinador del congrés. Per a Canals és indiscutible que el sector del cava, i el del vi en general, són exemplars quant a la relació amb la recerca i el món universitari.

En aquesta trenta-quatrena edició, el congrés s’ha centrat en els terrers; aspectes de l’avaluació sensorial dels vins; la caracterització de vins espumosos elaborats amb varietats de raïm tradicionals de vins tranquils; i en el coneixement d’altres espumosos, en aquest cas els britànics.

 

Una de les ponències del congrés ha anat a càrrec del doctor Vicente Gómez-Miguel, professor de la Universitat Politècnica de Madrid, que ha parlat de la zonificació vitícola a través de la creació d’unitats homogènies de terrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: