Dimarts, 26 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca participarà en el Panoràmic, l’estudi sobre associacions més complert d’Europa

Aquest 2016 es fa una nova edició del Panoràmic, una enquesta que es promou des del Consell d’Associacions de Barcelona, i que s’estén a tot Catalunya.

Aquest 2016 es fa una nova edició del Panoràmic, una enquesta que es promou des del Consell d’Associacions de Barcelona, l’Observatori del Tercer Sector, la Fundació Ferrer i Guàrdia i la Fundació Pere Tarrés amb la voluntat de conèixer la realitat de les associacions de casa nostra. Una primera edició es va centrar únicament en la ciutat de Barcelona; després es va obrir a alguns territoris o municipis; i aquest 2016 vol arribar a la totalitat de Catalunya per convertir-se en l’estudi més gran a nivell Europeu sobre l’associacionisme. L’any passat per exemple es van recollir les opinions d’unes 2.000 entitats, i enguany se superarà amb escreix aquesta xifra.
Sílvia Luque, directora de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, comentava què és un estudi que es promou des del propi sector i que pretén fer una radiografia de les realitats i necessitats del teixit associatiu català. Una enquesta que permetrà comparar també entre territoris i què serà útil per a les entitats i també per les administracions.
Des de l’Ajuntament s’ha considerat interessant sumar-se a la proposta, sobre tot com apunta el regidor de participació, Miquel Medialdea, tenint present el ric teixit associatiu de la capital de l’Alt Penedès. L’ajuntament té registrades 488 entitats, a les quals s’ofereix la possibilitat de participar en aquesta enquesta.
Medialdea explica que és positiu poder conèixer millor les entitats de la vila, però també poder fer aquesta comparativa amb el què hi ha en altres punts de Catalunya.
A partir de la propera setmana les entitats aniran rebent l’enquesta, i tindran unes setmanes per lliurar-les emplenades. Després es farà tot el procés de recollida de dades i el seu tractament i els resultats es coneixeran entre febrer i març del proper any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: