Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha atès 51 temporers durant la campanya de la verema

Des del 26 d’agost fins aquest dilluns 5 de setembre, s’ha instal·lat l’alberg humanitari per a temporers a la Zona Esportiva de Vilafranca.

L’objectiu d’aquest servei municipal és oferir una atenció digna als temporers que arriben a la vila amb motiu de la campanya de la verema. De fet, l’Ajuntament ofereix aquest alberg a totes aquelles persones que arriben al Penedès per veremar però encara no tenen concretada la feina.

Aquest migdia, el regidor de Benestar Social, Ramon Zaballa, i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, han fet balanç de l’alberg humanitari. En aquesta valoració els ha acompanyat Mireia Sàbat, la tècnica de Creu Roja Alt Penedès, l’organització que ha fet possible l’atenció als temporers. Els usuaris rebien esmorzar i sopar, a part de dutxa i llit per dormir. També tenien a la seva disposició un servei de bugaderia. Sàbat detallava quina és l’alimentació que se’ls ha facilitat a les persones que han vingut al Penedès a collir raïm.

Aquest any l’alberg s’ha situat a la pista coberta annexa al pavelló d’hoquei. En aquest espai hi havia 50 llits disponibles i, al llarg dels deu dies que s’ha instal·lat ha atès a 51 persones. Molts dels temporers de l’alberg han estat de procedència senegalesa (en concret un 45%); per altra banda, el 31% de les persones ateses tenen procedència al Marroc.

El regidor d’Ocupació, Joan Manel Montfort, ha detallat que aquesta iniciativa també permet millorar l’ordre públic.

Per la seva banda, el regidor de Benestar Social, Ramon Zaballa ha volgut agrair la tasca dels 21 voluntaris que aquests dies han col·laborat en l’alberg per a temporers.

Les dades referents a l’ocupació encara no se saben oficialment perquè la campanya no s’acaba fins el dia 9. Tot i això, des de l’Ajuntament ja han anunciat que seran unes dades minses, ja que els canvis normatius i la mecanització de la verema no fomenten la contractació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: