Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Truc dels Escoltes de Vilafranca ha col·laborat aquest estiu en camps de refugiats a Grècia

Ara ja fa uns quants dies que els 13 joves del Truc de l’Agrupament Escolta de Vilafranca han tornat a la vila, però l’experiència viscuda encara els fa reflexionar .

Reflexionar sobre la situació que viuen milers de persones a causa de la guerra. El Truc cada any es planteja un projecte amb visió social i enguany van decidir anar a ajudar als refugiats.

Durant el curs es van anar informant amb ONG’s i persones que han estat a la zona i van decidir inicialment anar a Filippiada amb ganes de fer moltes coses però van topar amb la realitat.

Van tenir moltes dificultats per trobar allotjament i desprès de 5 dies de dormir en un magatzem van decidit traslladar-se. Van acabar la ruta a Vasilika, on van conèixer el projecte català de cooperació Eko Camp.

Els 13 joves de l’Agrupament Escolta de Vilafranca van estar del 31 de juliol al 15 d’agost a Grècia, retornant a la vila amb la satisfacció d’haver pogut aportar un gra de sorra en el suport als refugiats, i convençuts que la societat no posa l’atenció necessària a un problema que afecta a milers de persones, éssers humans, com tots nosaltres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: