Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tots els grups de Vilafranca han aprovat una moció de suport a les oficines liquidadores

El Ple municipal de setembre, celebrat aquest dimarts al vespre, comptava amb pocs punts a l’ordre del dia.

Entre d’altres es va aprovar un acord de regulació de determinats aspectes de les condicions de treball de la policia local, per facilitar la cobertura d’actes. Una mesura prèvia a l’aprovació del conveni laboral dels treballadors de l’Ajuntament que encara s’està acabant de negociat. Aquest punt es va aprovar amb el suport de tots els grups excepte de la CUP que es va abstenir lamentant que encara no s’hagi tancat la negociació del conveni.

Un altre acord del Ple va ser l’aprovació inicial de l’ordenança de mercats de venda no sedentària de Vilafranca. El regidor Joan Manel Montfort va explicar que cal posar al dia l’ordenança del 2002 i que es volen regular també aspectes com els horaris d’entrada i sortida de vehicles per l’abastiment. Ara s’obre un període de dos mesos d’exposició pública. Hi van votar a favor CiU, PSC, ERC i PP, i es van abstenir CUP i VeC.

Tot seguit el Ple va debatre tres mocions.

La primera de suport a les persones celíaques, amb l’adopció de mesures per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia. La moció es va debatre davant la presidenta de l’Associació de Celíacs de Catalunya, Olga Cuesta, que és veïna de la vila i es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

També per unanimitat es va aprovar una moció de suport a les oficines liquidadores que, en nom del col·lectiu de treballadors de l’oficina de Vilafranca, van presentar els grups de la CUP i VeC.

 

El govern de la Generalitat està treballant per assumir la recaptació dels impostos amb l’Agència Tributària de Catalunya, i els treballadors de l’oficina afronten el seu futur amb incertesa.

Ramon Arnabat, de VeC, exposava que és important que Vilafranca mantingui aquest servei.

En nom de la CUP, Marcel Martínez destaca que la demanada dels treballadors és legítima.

ERC va presentar una esmena a la moció, afegint un paràgraf en el que es demana a la Generalitat que assumeixi les competències que li són pròpies en matèria de recaptació d’impostos.

Mònica Hill explicava que el departament d’Economia i Hisenda té l’objectiu de fer-ho efectiu el 2017, i que ha de ser un servei públic, i no una concessió a empreses privades com és a l’actualitat. També va apuntar que es vol comptar amb l’experiència dels treballadors, tot i que caldrà fer un concurs públic.

El regidor del PP, Josep Ramon, tot i discrepar de l’exposició d’ERC, va mostrar el seu suport al fet que l’oficina mantingui la seva seu a Vilafranca i també va dir que cal aprofitar l’experiència dels treballadors actuals.

Per la seva banda des del PSC, Ramon Zaballa, també va anunciar el suport a la moció, però va remarcar que és difícil el pas directe dels treballadors a l’administració.

I per la seva banda en nom de CiU, Aureli Ruiz, va mostrar el seu suport al fet que Vilafranca mantingui aquest servei i a aprofitar l’experiència dels treballadors. Va assenyalar que es podria assumir el personal inicialment sense fer-los fixes, a l’espera d’un concurs públic.

La moció es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors. Finalment es va debatre una darrera moció que presentava la CUP en suport als 27 encausats per uns fets ocorreguts l’any 2013 a la Universitat Autònoma, arran d’una tancada amb protestes d’estudiants. Ara la fiscalia demana penes de presó que van dels 11 als 14 anys.

VeC va proposar unes esmenes al redactat per aconseguir més suports remarcant que les penes són desproporcionades.

El PP va anunciar el vot en contra, a l’espera de conèixer més detalls del procés judicial. Tota  la resta de grups municipals van apuntar que les penes semblen desproporcionades.

La CUP però no va acceptar les esmenes perquè no els va semblar bé lamentar els danys materials.

A partir d’aquí VeC i ERC, que anaven a votar a favor van decidir abstenir-se, de la mateixa manera que ho va fer el PSC. En canvi a CiU es van produir vots diferenciats. 4 regidors i l’alcalde van abstenir-se i van votar en contra Josep M Martí i Joan Manel Montfort, amb el que finalment la moció no va prosperar.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: