Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat a Vilafranca el llibre ‘Del cas del catalans al cas de Catalunya’

El llibre ha estat escrit per Josep Cruanyes, Josep Ferrer , Toni Strubell, Jordi Miravet i Agustí Soler.

L’obra és fruit d’un projecte de micromecenatge i vol explicar a través d’un llenguatge planer i entenedor aquells personatges, instants i episodis històrics que, des de la Guerra de Successió fins a la fi de la Segona Guerra Mundial, han destacat i han deixat petjada en la “lluita del poble català per a esdevenir un poble lliure entre els pobles lliures de la terra”. El llibre ha estat escrit per Josep Cruanyes, Josep Ferrer , Toni Strubell, Jordi Miravet i Agustí Soler. Els dos darrers autors van ser ahir a Vilafranca per presentar el llibre per primera vegada, en un acte organitzat per l’ANC a l’Escorxador.

Els autors van creure que calia explicar que els catalans “han estat 300 anys lluitant contra l’opressió d’Espanya”.

El llibre va de la guerra de Successió, coneguda com “el cas dels catalans”, fins al 1945, quan tres representants del Consell Nacional Català a l’exili es van adreçar als quatre estats patrocinadors de la Conferència sobre Organització Internacional celebrada a San Francisco presentant “El Cas de Catalunya”.

 

Segons els autors, el llibre és una “eina imprescindible per a conèixer el passat i assegurar el futur”. Per això se’n farà també una edició e-book que es farà arribar gratuïtament a tots els Instituts d’Ensenyament Secundari de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: