Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
S’està collint la primera verema del “Cava de Paratge Qualificat”

S’està collint la primera verema del “Cava de Paratge Qualificat”

Aquest mes d’agost s’ha iniciat el reconeixement de les parcel·les que opten a la nova categoria de “Cava de Paratge Qualificat”.

Fins ara han estat 24 empreses les interessades en presentar la seva candidatura per a obtenir aquesta distinció. Aquestes parcel·les s’estan veremant a mà, amb cura, cuidant i mimant els seus fruits amb l’objectiu d’obtenir uns vins singulars per a poder accedir al màxim nivell de Cava.

Mitjançant els estudis de maduració del raïm que realitzen els serveis tècnics del Consell Regulador del Cava, la verema d’aquest any destaca per l’excel·lent estat sanitari del raïm i la graduació alcohòlica equilibrada que presenten les seves varietats. No obstant això, la collita serà curta per la falta de pluges durant els mesos de juny, juliol i agost, que han propiciat que els raïms que preconitzaven una abundant collita, no aconsegueixin la grandària i pes adequats. Aquesta sequera afecta primordialment a la zona central del Cava, on l’any passat es van recol·lectar 270 milions de quilos de raïm destinats a l’elaboració de “Vi base Cava”

El Consell Regulador del Cava té inscrites 32.620 hectàrees de vinyes en producció. Durant la campanya de la verema es procedeix a la verificació de l’entrada del raïm en els cellers, mitjançant la contractació de “verificadors de verema”, els quals tenen com a missió vigilar el compliment de les normes de campanya que fixa cada any el Consell.

Aquest any la verema s’ha iniciat la segona setmana d’agost amb la varietat chardonnay i pinot noir. Després d’un interval de 10 dies s’ha continuat amb l’entrada de les varietats macabeu i xarel·lo i progressivament es veremaran la resta de varietats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: