Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Sadurní aprova un conveni amb Agromillora per restituir la Gravera de Can Catasús

Sant Sadurní aprova un conveni amb Agromillora per restituir la Gravera de Can Catasús

Va ser un dels punts amb més debat d’un ple què també va aprovar els preus dels contractes de gestió del servei de deixalleria i recollida de la brossa.

Així es van aprovar els preus del contracte de gestió de la deixalleria i del servei de recollida de residus, a l’empresa Cespa, per imports de 130.734 i 662.776 €, IVA exclòs, respectivament.
Un dels punts calents va ser l’aprovació inicial del conveni urbanístic amb l’empresa Agromillora, per tal de resoldre la construcció irregular d’uns hivernacles. El conveni es va aprovar amb el vot favorable de CDC, ERC, PSC i ICV, l’abstenció del PP i el vot contrari de la CUP.
El regidor d’Urbanisme Josep Maria Ribas va exposar que es pretén afavorir a totes les parts i donar solució a les controvèrsies jurídiques, mitjançant un pla per a enderrocar la instal·lació i restaurar la zona, abans del maig del 2018. En cas que l’empresa no faci l’actuació, seria l’Ajuntament qui executaria l’enderrocament mitjançant els avals aportats. Ribas va recordar que el conveni insta a l’empresa a mantenir els llocs de treball. El regidor popular Carles Jiménez va justificar l’abstenció, posant en dubte la força de l’Ajuntament per assegurar que es preservin els llocs de treball i va considerar insuficient la compensació que l’empresa ofereix. Des d’Iniciativa, el portaveu Rafa Berlanga va valorar com a molt positiu l’acord i que la sanció podrà utilitzar-se a benefici del municipi.
La CUP, que va votar en contra, lamentava que s’hagi amagat informació als grups de l’oposició en un assumpte polèmic. Jordi Pujol va assenyalar que s’estava fent un tracte de favor per legalitzar una irregularitat i que l’empresa cometia xantatge emocional posant sobre la taula de la negociació la continuïtat dels treballadors afectats.
Tot i el seu vot favorable, des del PSC la portaveu Susanna Mérida va assenyalar que es va treballar des de tots els grups per tal d’aconseguir que l’empresa respongui al dany causat i va valorar els aspectes positius d’un conveni que permetrà donar solució als terrenys de la gravera.
La portaveu de CDC, Àngels Canals, va defensar la diligència i el compromís del govern per restituir la legalitat vigent i resoldre el cas amb una actuació clara com és l’enderrocament de la instal·lació, a la vegada que va expressar el seu compromís per garantir els llocs de treball.
En l’apartat de mocions, la CUP va tirar endavant la de suport als SOM27 i més, en defensa de la universitat pública, gratuïta i de qualitat, així com dels encausats en les protestes per evitar l’augment de les taxes universitàries que va tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona a l’abril del 2013. Tots els grups van donar-hi suport a excepció de Convergència que s’hi va abstenir i el PP que va votar-hi en contra.
Els grup de govern van tombar la moció del PSC demanant instal·lar un sistema de depurat ultraviolat a la piscina argumentant l’elevat cost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: