Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Cugat Sesgarrigues ha celebrat amb èxit de públic la 14a Fira Eco Sant Cugat

L’Eco Sant Cugat és una fira mediambiental que persegueix conscienciar la ciutadania vers la problemàtica ambiental, amb uns objectius que passen per la defensa de l’entorn.

L’Eco Sant Cugat s’impulsa des de l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues, però des de ja fa alguns anys que s’organitza conjuntament amb l’entitat del municipi Amics de la Font del Cuscó i la cooperativa d’àmbit comarcal Ecoxarxa Penedès.

L’alcaldessa, Montserrat Albet, remarca també la participació de la societat civil en l’organització de la fira.

La inauguració va comptar amb la participació de representants de diferents institucions com la diputada Maria Rosell, la presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Rosa Huguet, o en representació de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera.

El diumenge és el dia fort de l’Eco Sant Cugat amb estands i expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient, com les energies renovables, estalvi d’aigua, mobilitat sostenible, i diferents entitats ecologistes, entre d’altres.

Hi ha una mostra de temes i productes vinculats al medi ambient, les energies renovables, l’arquitectura i construcció sostenible, l’estalvi i tractament d’aigua, mobilitat sostenible, l’educació mediambiental, els productes agroalimentaris, ecològics i de proximitat.

Entre els participants hi havia l’empresa MGM de Terrassa, dedicada a les energies renovables a la llar. Hi participava per primera vegada i els seus representants en destacaven l’especialització de la Fira.

A la fira també es programaven xerrades,tallers per a grans i petits, un mercat d’intercanvi, un espai gastronòmic i l’espai salut.

Entre d’altres el taller creatiu Fem l’indi a l’Eco Sant Cugat! amb materials reutilitzables i jocs ambientals per la quitxalla.

D’altra banda a part de la fira també s’han celebrat els dies previs alguns actes al voltant de l’Eco Sant Cugat. Un dels més destacats va ser divendres al vespre, amb una xerrada del periodista i meteoròleg Tomàs Molina.

L’acte tenia el títol “La meteorologia del 2025, com serem i com serà el temps”.

Tomàs Molina va aportar dades científiques que demostren que les coses estan canviant al Planeta, i va plantejar les causes, els efectes i les conseqüències futures del canvi climàtic des del punt de vista de la meteorologia i quina influència pot tenir en la salut de les persones.

I també divendres al vespre al mateix Centre Cívic de Sant Cugat hi havia un taller sobre el Planeta amenaçat., amb titelles a càrrec de la Companyia Marionetes Nòmades, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Consistia en un viatge fantàstic al cor del canvi climàtic, des de les seves causes a les conseqüències passant per les solucions, amb la inestimable guia d’un grapat de titelles que feien reflexionar sobre els recursos naturals, el canvi climàtic i la responsabilitat de tots envers el nostre planeta.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: