Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Proposen una reunió per resoldre el conflicte dels Diables i la Marxa de Torxes

L’Ajuntament de Vilafranca convocarà una reunió amb els afectats per tal de trobar solucions de consens en el tema dels Diables i la Marxa de Torxes.

El portaveu del govern, Aureli Ruiz, ha explicat a la nostra redacció que des de l’Ajuntament consideren molt positiu que hi hagi activitat al carrer, que dinamitzi la vila, però ha recordat que a vegades aquesta activitat comporta afectacions i que cal buscar un equilibri.

Ruiz avança que l’Ajuntament convocarà en breu una primera reunió de treball amb totes les parts, per tal de començar a definir una proposta que generi el consens general.

L’Ajuntament de Vilafranca, i en referència a les declaracions que s’han generat arran de la no actuació dels Diables durant la Marxa de Torxes, i de la posició de l’associació de comerciants del Centre Vila ha emès un comunicat.

En primer lloc s’apunta que des de l’Ajuntament mai s’ha dit als organitzadors de la Marxa de Torxes que existís un conveni o acord amb l’associació de comerciants del Centre Vila per tal de limitar o no els actes pirotècnics al centre de la Vila. Aquest conveni no existeix.

També s’explica que el passat mes de juny, es van presentar a l’Ajuntament de Vilafranca un conjunt de signatures que representaven a 21 establiments comercials de la Plaça Constitució, demanant que l’Ajuntament no autoritzés el Correfoc previst per a la nit de Sant Joan, atès que aquests actes fan que els comerços hagin de tapar els seus aparadors la nit de la revetlla amb la dificultat que suposa, tenint en compte que molts es trobaven tancats aquell dia. Els comerciants no estan en contra dels correfocs ni dels espectacles pirotècnics, però es queixen que en els darrers anys han augmentat en nombre, repetint emplaçament, la qual cosa els semblava excessiva.

Atès aquesta petició, l’Ajuntament es va reunir amb les persones que presentaven la sol·licitud i es va comprometre a limitar el nombre de correfocs o l’ús de pirotècnia fora de les dates assenyalades.

L’Ajuntament reconeix una confusió en el permís d’autorització de la Marxa de Torxes, ja que es fa referència a un compromís amb les associacions de comerciants en general, quan s’havia de referir a un grup de comerciants i veïns.

D’altra banda en el comunicat també s’explica que el canvi de recorregut de la Marxa de Torxes va ser una proposta de l’Ajuntament, en cap cas una imposició, i va ser expressament acceptada pels organitzadors, i fins i tot l’organització va proposar un canvi en la sortida, també acceptat. En aquest sentit, segons l’Ajuntament, no hi ha cap polèmica ja que les dues parts estaven totalment d’acord en aquest punt.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: