Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Presentat el projecte del carril bici que ha d’unir Vilafranca i Moja a mitjans del 2017

L’eix central de l’acte va ser la reclamació d’un nou paradigma de mobilitat, marcat per l’esport i la salut, i deixar de banda el paper central dels vehicles de motor

L’acte de presentació es va fer al Local Nou de Moja. Les autoritats que van assistir van posar en valor les avantatges que suposarà la implantació del nou carril bici i de vianants que ha d’unir dues localitats tant properes com Vilafranca i Moja. Pel diputat de Mobilitat de la Diputació de Barcelona Jordi Fàbrega, administració que aporta el finançament de les obres, el nou carril aportarà més seguretat en el trajecte que avui dia fan molts ciutadans entre els dos termes.

Fàbrega també va emfatitzar el canvi que es vol fer en el paradigma de mobilitat. Es vol aconseguir una mobilitat més saludable per la ciutadania i deixar de banda el protagonisme dels vehicles de motor.

Els alcaldes de les dues poblacions implicades també veuen avantatges en la implantació del nou carril bici. L’alcalde Olèrdola ja té ganes que comenci el projecte.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca va desitjar que aquest projecte s’aconsegueixi exportar a la resta dels municipis de la comarca de l’Alt Penedès.

Segons les dates d’execució que va anunciar el diputat de Mobilitat de la Diputació de Barcelona, està previst que les obres durin 5 mesos. L’inici de les obres però, no es farà fins a mitjans del proper any, perr tant, es calcula que la inauguració del carril bici i de vianants es faci a finals del 2017.

Comentaris

  1. Em sembla una gran iniciativa, tot i que trobo més prioritari construir vies peatonals (amb carril bici) per comunicar la Vila amb els polígons Domenys II i de Sant Pere Molanta. Actualment arribar-hi implica entrar en grans rotondes freqüentades per camions, o bé donar molta volta per camins rurals sense asfaltar ni il.luminar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: