Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La normalitat és la tònica dominant en l’inici de curs escolar a Vilafranca

Com a novetats cal destacar l’ampliació de l’oferta de l’Institut Nou de Vilafranca amb el desplegament del 3r nivell d’ESO, i el decrement de dos grups de P3 i l’increment d’un grup de 1r d’ESO

A Vilafranca hi ha 10 escoles que imparteixen ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i d’educació primària, de les quals 6 són centres públics i 4 són centres privats concertats. Pel que fa a l’educació secundària obligatòria, s’imparteix a 4 instituts públics i a 4 de privats concertats. Per als nivells educatius que van dels 3 als 16 anys a Vilafranca hi ha 252 aules en funcionament, 57 a segon cicle d’educació infantil, 116 a educació primària i 79 a educació secundària obligatòria. El curs s’inicia amb una quantitat aproximada de 6.700 alumnes d’educació infantil de segon cicle, de primària i d’educació secundària obligatòria. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament ha destinat una partida a la millora dels centres públics d’educació infantil i primària de la vila. La partida municipal que s’inclou en el pressupost del 2016 és de 160.000€,  ha permès abordar alguns dels temes més urgents que s’han prioritzat basant-se en criteris de seguretat i eficiència energètica, amb la impermeabilització de la teulada de l’escola Estalella i Graells, la substitució d’una part de les lames de les finestres i renovació del circuit d’aigua a l’escola Baltà Elias, la remodelació d’espais de l’escola Pau Boada i la substitució de cautxú del pati de la llar el Parquet. D’altra banda, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ha invertit en l’ampliació de l’escola Cristòfor Mestre amb la instal·lació d’una construcció modular que farà les funcions de sala polivalent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: