Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Milers de ciutadans van tornar a participar a la 14ena Marxa de Torxes de Vilafranca

Amb els handicaps del cap de setmana i del cansament de massa anys de reivindicacions es plantejava una nova marxa per la independència a Vilafranca.

Malgrat tot, va continuar obtenint un seguiment de molta gent. Potser per sota de les prop de 6.000 persones dels dos darrers anys, però amb una participació massiva enguany se celebrava la catorzena convocatòria de la Marxa de Torxes per la Independència.

A les deu de la nit començava la venda de torxes a la plaça de la Vila, una plaça que en menys d’una hora va quedar plena de gent, amb les torxes enceses i a punt per manifestar-se cívicament pels carrers de Vilafranca.

I és que des de l’organització d’aquest acte es té el convenciment que és gràcies al suport popular que els partits polítics tiren endavant el procés cap a la independència.

 

D’altra banda l’organització qualificava d’èxit la convocatòria, no només per el nombrós grup de gent que era a Vilafranca, sinó també per haver exportat aquesta iniciativa arreu de Catalunya.

 

La marxa de Torxes començava a la plaça de la Vila i anava pel carrer de sant Joan, la Palma, Parellada, plaça Constitució fins arribar a la Plaça Jaume I on es van fer els parlament.

La comitiva anava acompanyada musicalment per la batucada Bantukats i per el grup de grallers els Vinardells.

També s’afegien a la Marxa de Torxes dues columnes procedents de la comarca. La de l’est es concentrava a La Granada amb persones provinents també dels municipis de Sant Fe, el Pla, Vilobí, Mediona, Puigdàlber, Font-Rubí, Torrelavit, Sant Cugat i Les Cabanyes.

L’altra columna provenia de la Ràpita i els Monjos.

A la plaça Jaume I va ser el moment dels discursos, enguany amb dos convidats que feien les seves reflexions al voltant a la situació que viu el país i a la importància de la presència i treball internacional per tal d’assolir la independència de Catalunya.

Primer va intervenir l’activista Anna Arqué, portaveu catalana de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus. I desprès Bernard Daelemans, flameng que parlarà de com es veu des d’Europa el procés català.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: