Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’OMIC alerta de campanyes enganyoses de venda a domicili

Els comercials concerten les visites per telèfon i utilitzen algun “ganxo” perquè els usuaris acceptin rebre’ls.

Els diuen que han estat escollits per beneficiar-se d’un ampli catàleg de productes “de regal” o bé que podran obtenir una vaixella abonant només 15€ per les despeses d’enviament. Després confirmen que per obtenir-los hauran de comprar uns llibres que es poden pagar en diferents terminis, en funció del poder adquisitiu dels usuaris. Sovint les tècniques de captació de clients són molt insistents perquè la gent accepti els regals i mai informen del preu final del producte que sol ser entre 1.000 i 3.000 euros, depenent dels casos. Només es comunica l’import de la quota mensual, no expliquen que al darrera de l’operació hi ha una financera ni que l’usuari té dret a desistir del contracte i a retornar el producte si no queda satisfet.

Recordem que les persones afectades poden exercir el dret de desistiment en el termini màxim de 14 dies des de l’endemà de la data de recepció del producte i que és obligatori que la companyia n’informi adequadament per escrit en el document contractual. En cas contrari, el termini per desistir s’amplia a 12 mesos.

Per exercir-lo, s’ha d’enviar el formulari de desistiment emplenat i signat al més aviat possible a l’empresa, per qualsevol canal que en què quedi constància de la recepció, preferentment burofax o carta certificada.

Per a més informació, les persones afectades poden adreçar les seves consultes a l’OMIC, al telèfon 938920358 (ext. 1330) o bé a l’adreça electrònica

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: