Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’inici del curs polític amb la possibilitat de noves eleccions marca els missatges de la Diada

Acabada la conferència institucional de l’Ajuntament de Vilafranca, el dissabte a la nit els membres del consistori van anar fins al monument en honor al president Lluís Companys.

Acabada la conferència institucional de l’Ajuntament de Vilafranca, el dissabte a la nit els membres del consistori van anar fins al monument en honor al president Lluís Companys, a la plaça dels Països Catalans, al barri de la Girada, per fer una ofrena floral. L’Ajuntament de Vilafranca convida totes les institucions, entitats, associacions i partits polítics locals i comarcals a fer-hi la seva pròpia ofrena floral. A la nit hi va haver ofrena de l’ajuntament de Vilafranca encapçalada per l’alcalde Pere Regull i amb absència dels regidors de la CUP i del PP. També es va fer ofrena per part del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, encapçalada pel seu president Francesc Olivella. D’altra banda també van fer ofrena algunes formacions polítiques, com el Partit Demòcrata Català, Vilafranca en Comú o Unió Democràtica de Catalunya.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destacava la importància de la Diada d’enguany per mostrar el suport popular al procés, també marcava les incerteses d’unes possibles eleccions espanyoles al desembre i demanava sobre tot unitat entre les forces sobiranistes.

Per la seva banda el regidor socialista Francisco Romero considera que el curs polític comença amb possibilitats de canvi al govern de l’Estat, un canvi que pot afavorir polítiques socials i diàleg amb Catalunya.

En nom de Vilafranca en Comú, el seu portaveu Ramon Arnabat parlava d’un període polític molt interessant on caldrà trobar acords per buscar solucions.

 

A la nit del dissabte també hi havia representació comarcal d’Unió Democràtica. Ramon Carbó, apuntava que cal més diàleg.

 

Tots els presents a les ofrenes del dissabte a la nit es van fer fotos de grup i van acabar en rotllana cantant l’himne dels Segadors.

 

D’altra banda l’endemà al matí, Diada de l’11 de Setembre, també es costum a Vilafranca que diferents entitats facin la seva ofrena floral. Entre d’altres El Coro del Penedès, Òmnium Cultural o l’Associació de Veïns del barri de la Girada. També ho fa ERC a Vilafranca.

La seva regidora portaveu, Mònica Hill, parlava “d’avançar amb la cultura democràtica i dels diàleg, cap a l’únic camí de futur per Catalunya, que és la independència”.

 

D’altra banda l’Associació de Veïns del barri de la Girada en els darrers anys també fa una ofrena a un altre monument del barri. El monòlit en record als penedesencs deportats als camps de concentració nazis.

 

Les ofrenes florals al monument a Lluís Companys es van fer dissabte a la nit i diumenge al matí, just abans que marxessin cap a Barcelona els autocars organitzats per l’ANC.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: