Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ernest Maragall ha fet arribar el seu missatge europeista als alumnes de l’IES Milà i Fontanals

Aquest divendres passat l’eurodiputat de NECat, Ernest Maragall, va pronunciar una conferència a l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca per parlar dels nous reptes que ha d’afrontar Europa.

Els alumnes d’aquest institut ja fa anys que participen al concurs Euroescola que organitza l’Oficina del Parlament Europeu, i enguany el centre ha tingut l’oportunitat de comptar amb la visita de Maragall, abans de la publicació de les bases del concurs.

L’eurodiputat català va exposar quina és la situació actual de les institucions europees i va remarcar que a Europa li cal reforçar la seva organització política, per fer front als grans reptes del moment.

Els estats haurien de cedir sobirania en determinats aspectes que requereixen d’una organització conjunta. Això no treu que nacions com Catalunya o Escòcia vulguin disposar de la seva pròpia autodeterminació. De fet Maragall veu el cas català com una esperança per a Europa.

La xerrada d’Ernest Maragall es va fer davant d’un nombrós grup d’alumnes.

Alguns de 3er d’ESO que enguany participaran al concurs Euroescola, d’altres alumnes que ja hi van participar l’any passat i també alumnes de batxillerat de les especialitats més socials.

Pel l’institut disposar de la conferència d’un eurodiputat és una bona oportunitat d’arpopar de forma pràctica la teoria sobre l’organització europea.

L’any passat els alumnes de l’Institut Milà i Fontanals van quedar primers de Catalunya del concurs Euroescola en català i segons en llengua estrangera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: