Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC insta a l’Ajuntament a retirar les plaques franquistes que encara perviuen a Vilafranca

Els republicans denuncien que hi ha habitatges a la vila que continuen tenint inscripcions franquistes de quan es van construir els edificis, incomplint la llei de la memòria històrica.

Entre altres indrets al passatge Ramon de Saavedra.
Més de 40 anys després de la fi de la dictadura feixista del General Franco encara hi ha vestigis del seu règim a la vila. Ho ha denunciat ERC que reclama que l’Ajuntament faci tot el que calgui per retirar-les de l’espai públic.
Des dels republicans apunten que una de les poques coses positives de la llei de memòria del PSOE és que fa retirar tots els símbols feixistes de l’espai públic, demanen que s’apliqui en la seva totalitat. Consideren que l’Ajuntament hauria hagut d’actuar “es de fa temps per resoldre aquesta anomalia democràtica.
Els republicans esperen que l’Ajuntament actuï amb celeritat i d’acord amb els posicionaments continuats de rebuig al franquisme del ple, ben al contrari del que va succeir al ple de juny quan CIU i PSC van negar-se a presentar una querella contra l’estat per crims contra la humanitat a partir del procés judicial obert a instàncies de la justícia argentina.
ERC farà aquesta petició durant el Ple municipal de l’Ajuntament de Vilafranca el proper 27 de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: