Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Enguany s’ha viscut una magnífica Festa Major dels Petits amb molta calor

A quarts de cinc de la tarda el sol lluïa de valent a la rambla de Sant Francesc i tot estava a punt per iniciar l’esperada Festa Major dels Petits.

Des de fa quatre anys s’inicia amb el pregonet que enguany va anar a càrrec del Moviment Infantil de Vilafranca que va escenificar una història en la que els nens reclamaven als adults que es tinguin en compte també les seves opinions alhora d’organitzar tota la festa.

Tot seguit era el torn de l’encesa de la Tronada, a les cinc en punt de la tarda per part de familiars dels administradors.

I s’iniciava la cercavila de la Festa Major dels Petits amb el Drac al capdavant, seguit dels Diables i Ball d’en Serrallonga, que comptava amb dos grups, grans i petits. Al seguici de la Festa Major dels Petits no i falta cap dels elements de la festa dels grans.

Hi ha també l’Àliga i els Gegants amb rèliques molt semblants. Desprès segueixen els nans, en aquest cas adaptats als gustos infantils, i els Capgrossos, que es van incorporar al seguici fa 3 anys i són una rèplica molt exacta.

La cercavila ja fa uns anys que va reduir el recorregut per evitar que la festa acabi massa tard.

El recorregut passa per les dues rambles, la Parellada, La Palma i carrer de Sant Joan fins arribar a la Plaça de la Vila. Tot i ser curt s’allarga en el temps perquè són molts els familiars que tenen ganes de veure ballar els nens i nenes.

A la plaça tot el seguici fa l’actuació de lluïment amb presència al balcó dels administradors, l’alcalde i autoritats municipals.

Tots els grups de tots els balls ballen una peça.

Dos grups de cotonines molt ben conjuntades, tres grups de panderetes amb ganes de ballar. El Pastorets també eren dos grups, la mateixa xifra que els grups de cercolets.

En el cas del Ball Pla només hi havia un grup, mentre que de figuetaires n’hi havia dos i tres eren els grups de bastoners.

Penedès TV i Ràdio Vilafranca van oferir conjuntament la retransmissió d’aquest acte i en el transcurs del programa es va entrevistar l’Aina , una balladora del ball de Panderos de 8 anys que es va lesionar el primer dia de Festa Major, i no va poder ballar a l’empostissat el dia 1 de setembre.

I com en el seguici adult el darrer ball en entrar a plaça era el de les Gitanes.

Després va ser el torn de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca que va interpretar amb solemnitat l’himne dels Segadors.

I per acabar, ja passats dos quarts de nou del vespre van actuar els joves dels Falcons de Vilafranca que van entrar amb un grapat de pilars de dos i un pilar de tres caminant, i després van plantar a l’empostissat una escala de cinc i dues pires simultànies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: