Dimarts, 21 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Endesa introdueix mesures per a protegir l’avifauna a línies del Garraf i de l’Alt Penedès

Endesa introdueix mesures per a protegir l’avifauna a línies del Garraf i de l’Alt Penedès

Endesa ha acabat recentment l’adequació de quatre línies de mitjana tensió i de dos punts de transformació aeris situats als termes municipals de Vilafranca, Olèrdola i Sant Pere de Ribes

Els treballs s’han fet amb l’objectiu de salvaguardar i protegir l’avifauna que habita o transita per aquestes zones. Per a realitzar aquests treballs ha estat necessària la intervenció d’una brigada especial que amb l’ajuda d’un camió cistella ha executat els treballs en tensió per tal de garantir, així, la continuïtat del subministrament elèctric als més de 1.000 clients que depenen d’aquestes infraestructures i evitar afectacions en el servei.

Concretament, l’actuació ha consistit a introduir noves mesures per a protegir l’avifauna en aquells punts on podria existir possibilitats d’accidents per col·lisió o electrocució. Per aquest motiu s’han dotat les infraestructures de fundes i carcasses aïllants, les quals s’han instal·lat a ponts, cables i grapes. Així doncs, el conjunt d’aquests dispositius redueixen el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales hi podria haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric, així com la conseqüent descàrrega.

Aquests treballs, coordinats amb els agents rurals d’ambdues comarques, responen a la política mediambiental de protecció de la diversitat de la Companyia als territoris on opera, i de retruc, milloren el subministrament elèctric als clients de la zona, ja que els contactes d’aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: