Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Dissabte passat es va fer una inspecció per conèixer l’estatdel riu Anoia

Dissabte passat es va fer una inspecció per conèixer l’estatdel riu Anoia

Aquest dissabte es va dur a terme una nova activitat dins el Cicle Rius amb vida al Penedès, en aquesta ocasió enfocada a conèixer de forma amena l’estat ecològic del riu Anoia.

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Sadurní va participar en aquesta sortida, que va dinamitzar l’Associació Hàbitats, que treballa en el Projecte Rius.
L’activitat, que es va haver de canviar de recorregut perquè en algun tram el riu baixava força carregat, va finalitzar amb una visita al Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit, on es van posar en comú els resultats obtinguts en els altres punts de mostreig de la resta de municipis.
El Projecte Rius es fonamenta en el treball que realitzen diferents grups de voluntaris a tot Catalunya. Els voluntaris es comprometen a realitzar dues inspeccions anuals a un tram de riu de 500 metres que ells mateixos han escollit i que, normalment, és proper al seu domicili habitual o segona residència.
Associació Hàbitats proporciona als grups la metodologia d’inspecció, els materials necessaris i una formació incial. Cada grup utilitza una carpeta d’inspecció que conté tot el material necessari per a prendre mesures al riu (làmines identificatives de flora i fauna, termòmetre, lupa, reactius químics…). Durant la inspecció es prenen mesures de factors hidromorfològics, fisicoquímics i biològics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: